ERVARING

Olivier Ching heeft meer dan twaalf jaar ervaring met acquisitie in de juridische sector. Toen Olivier de markt snel zag veranderen startte hij met een nieuw initiatief: De Advocaten Unie, een coöperatie van een landelijk netwerk van middelgrote advocatenkantoren. Olivier was tevens vijf jaar commercieel directeur van de Advocaten Unie.

VASTGOED

Olivier is al jarenlang actief als bemiddelaar bij aan- en verkoop van vastgoed en bedrijven. Hij opereert niet als makelaar die het product aan iedereen aanbiedt, maar zoekt contact binnen zijn netwerk met een of twee partijen die werkelijk interesse hebben.

CULINAIRE SECTOR

Olivier was investeerder en mede-eigenaar van Canton Ching B.V., een afhaalrestaurant dat traditionele Kantonese gerechten maakte. Hij verzorgde tevens de lokale marketing voor het afhaalrestaurant. In 2017 heeft hij Canton Ching verkocht aan een Chinese ondernemer.

Onlangs heeft Olivier Canton Dim sum B.V. opgericht. Deze onderneming levert handgemaakte Dim sum als halffabrikaat aan cateraars, hotels en (ster)-restaurants. Olivier voert op de achtergrond de regie over de organisatie.
Zie www.cantondimsum.nl

Retail / Supermarkten

Olivier heeft geïnvesteerd in een private label dim sum www.dimsumpoint.nl. Deze dim sum liggen sinds 2018 landelijk bij Jumbo supermarkten, en inmiddels nemen ook hotelketens zijn dim sum af.

CHINESE VASTGOEDMARKT

Met zijn verschillende ondernemingen is Olivier Ching veel in contact met Chinese ondernemers. Hij heeft regelmatig Chinese ondernemers geholpen, met name in advies betreffende verkoop van hun ondernemingen.